Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

KÖTELEZŐEN BETARTANDÓ UTASÍTÁSOK

A kollégiumvezető és a menedzser rendelkezése
2021. szeptember 10., 12:35
A koronavírus pandémiával kapcsolatos 18/2021. sz. Rektori utasításhoz kapcsolódó tájékoztató a kollégium rendjéről.

Tájékoztató a kollégium rendjéről a belépés és a benntartózkodás szabályairól

A felsőoktatásban résztvevő személyek élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a Bolyai Kollégium – a Bolyai Kollégium E/2-E/6 épületei és az Uni-Hotel Diákotthon épülete – működésének, stabilitásának garantálása érdekében a kollégiumok és a diákotthon működési rendje az alábbiak szerint változik.

 1. A kollégiumokba és a diákotthonba történő belépés csak a kijelölt bejáratokon, ajánlott kézfertőtlenítést követően lehetséges.
 2. A kollégiumokban és a diákotthonban kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy tartózkodhat.
 3. Az E/2-E/6 épületekben lakók kérdéseikkel, problémáikkal elsősorban a kollig@uni-miskolc.hu vagy a bolkonya@uni-miskolc.hu címre küldött elektronikus levél útján fordulhatnak. Személyes ügyintézésre a Bolyai Kollégium hivatalában és a gondnokok irodáiban hétfőtől péntekig, naponta, kizárólag 900 - 1100 óra között van lehetőség. A diákotthon lakói kérdéseikkel, problémáikkal elsősorban az unikael@uni-miskolc.hu vagy az unimatis@uni-miskolc.hu címre küldött elektronikus levél útján fordulhatnak. Személyes ügyintézésre a diákotthon titkárságán hétfőtől péntekig, naponta, kizárólag 900 - 1100 óra között van lehetőség.
 4. A kollégiumi épületekben és a diákotthonban a vendégfogadás visszavonásig szünetel.
 5. Az épületekbe csak az ott lakók léphetnek be, a kollégium épületeiben a kollégiumi kártyájukat minden belépéskor kötelező leadni. A diákotthoni belépőkártyájukat minden belépéskor kötelező felmutatni.
 6. A kollégiumi épületek és a diákotthon bejárati ajtaját minden nap, este 2300 órától másnap reggel 500 óráig zárva kell tartani. Belépési szándékát a kollégiumokba és a diákotthonba a bejárati ajtón kihelyezett csengővel jelezze.
 7. A szobakulcsokat le kell adni a portán. Egy szobához legfeljebb annyi kulcs lehet forgalomban, ahány lakója a szobának van. A mágneskártyákat nem kell leadni a portán. Egy szobához csak annyi mágneskártya lehet forgalomban, ahány lakója a szobának van.
 8. A kijelölt kollégiumi lakhelyet önkényesen megváltoztatni, más szobába átköltözni, elektronikus úton kapott írásos engedély nélkül szigorúan tilos.
 9. Kérem, tartózkodjanak a gyülekezéstől a közösségi helyiségekben Ügyeljenek arra, hogy a kollégium konyháiban 3-4 főnél több egy időben ne tartózkodjon.
 10. Lift használatát a földszint, az első és a második emeleten lakók esetén kérem, mellőzni szíveskedjenek.
 11. A kollégiumokban és a diákotthonban a nap minden szakában tilos a hangoskodás, rendbontás, gyülekezés. Azokkal szemben, akik ezt megszegik – különös tekintettel este 2300 óra és reggel 600 óra közötti időszakban – eljárást kezdeményezünk, melynek eredménye a kollégiumokból, a diákotthonból való végleges kizárás is lehet.

A szabályok betartása 2021. szeptember 10-től kötelező!

Miskolc, 2021. szeptember 10.

Káelné Kovács Rita s.k.

menedzser

Uni-Hotel Diákotthon

Sulák László s.k.

kollégiumvezető

Bolyai Kollégium

 

 

Bolyai Kollégium